Ügyfélkapu
Bejelentkezés


Regisztráció
Vásárlóknak
Bemutatkozunk
Kapcsolat felvétel
Kereskedőknek
Bemutatkozunk
Kapcsolat felvétel
VPOP anyagok
Információk
Zene vizipipázáshoz
A zenehallgatáshoz szükséges programot (free) telepítheti innen:
Termék toplista
Tovább
1. Brikett 40 mm 1 rúd = 10 db.
2. Tömítés slaghoz
3. Tömítés kerámiához
4. Brikett 33 mm 1 rúd = 10 db.
5. Parázstartó
6. kókusz szén nagy
7. Pipatisztító kefe 50
8. Szénszűrős szipka
9. Brikett 40 mm 1 doboz = 100db
10. Szipka 20db
11. Szélfogó nagy pipákhoz
12. Mosható slag kék
13. Kerámiafej nagy pipákhoz
14. Tömítés üveghez
15. Pipatisztító kefe 25
16. Üvegmosó kefe 50
17. Vízipipa fólia
18. Vízipipa fólia
19. Széncsipesz, díszes
20. 92 fekete
Akcióink
Tovább
Szénszűrős szipka
Szénszűrős szipka
600Ft
300Ft

Akció vége:
Határozatlan ideig
Hasznos tudnivalók
A dohányokról:
Mint mindenre erre is igaz: Az ízlés nem lehet vita kérdése Éppen ezért igyekszünk minél többfajta ízt felsorakoztatni a palettán.
Jelenleg 3 gyártó termékeit forgalmazzuk:
-Nakhla
-Hennawy
-Al-Waha

Nakhla:
Az Európában legelterjedtebb vízipipadohánymárka. Viszonylag jó, állandó minőségű vizipipa dohány, mely 50, illetve 250 grammos csomagolásan kerül kereskedelmi forgalomba. Mint nagyon sok mindent, ezt is hamisítják számos közel-keleti országban (ócska, nem ellenőrzött minőségű, és/vagy jóval kevesebb mennyiségű dohány kerül a hamis csomagokba), amit igen gyakran nehéz felismerni, illetve megkülönböztetni az eredetitől (amikor otthon leméred, vagy kipróbálod, rögtön kiderül az ízéről...)
A Nakhla házon belüli márkái:
-El-Basha
-Sheherazade
-Nakhla

Az eredeti Nakhla ismertetojegyei:
1. Az Nakhla ellenőrző szalaggal látja el valamennyi termékét. Ennek színe sárga-fehér-kék, és a hátoldala is nyomtatott. Ha nem ilyen szalag zárja le a csomagolást, akkor biztosan valami turpisság van mögötte. Gyakran találkozni itthon is piros szalaggal lezárt termékkel, amit szintén Egyiptomból hoznak be az országba, de ez mind a mennyiségi, mind a minőségi próbán simán megbukik.
2. Az egyik oldal arabul, a másik angolul van nyomtatva.
3. Becsüld meg a súlyát! Tudom, nincs mindenkinek gyógyszermérleg a kezébe építve, de az rögtön feltűnik, ha 25 helyett 10 dekát nyom a csomag füstölnivaló...
4. A külső karton alatt aromazáró csomagolás van, amely minden esetben tartalmazza a gyártó logóját.

Hennawy:
Szintén patinás, több, mint 75 éve muködo egyiptomi dohánygyár. Ízvilágára jellemzo, hogy sokkal lágyabb, könnyebb, mint a Nakhláé, illata viszont legalább olyan intenzív. Ez lehet elonye és hátránya is egyben.
Nedvesség és glicerintartalma rendkívül magas, mely nagyon dús füstöt eredményez. Külso csomagolása arabosan slendriánabb (bocsánat, ez nem bántás), aromazáró belso csomagolása viszont tökéletesen zár. Erre a nagy nedvességtartalom miatt szükség is van.

Al-Waha:
Jordán, prémium kategóriás vízipipa-dohány. (ez sajnos az árában is megmutatkozik) Nedvességtartalma viszonylag magas, füstje mind illatra, mind ízre intenzív. Friss, élénk illatok, különlegesen megkomponált, valósághu ízek jellemzik. Amikor eloször megkóstoltuk, új értelmet kapott a vízipipázás. Még a nálunk kevésbé divatos virágillatok is nagyon kellemesek. Csomagolása mutatós, de elsosorban illatban, ízben adja fel az egyiptomi dohányoknak a leckét�

A Baharia vízipipanagykereskedés kizárólag ellenőrzött minőségű, és megbízjatóan jó élvezeti értékű vizipipadohányokat forgalmaz.


A faszén használatáról.

Sokan tudják, de sajnos kevesen figyelnek rá, hogy a szenet csak akkor szabad a pipára felhelyezni, amikor már vékony hamuréteg fedi. Ez az öngyulladós fajtáknál 3-4 perc, az izzítósoknál minimum 10 percet igényel.
Ennek fo okai:
1. Addigra a gyújtóanyagok, és a mellékízekért felelos kötoanyagok is távoznak belole. (ez az öngyulladó fajtákra jellemzo.
2. Csökken a CO (szénmonoxid-tartalma)
3. Állandó homérsékletet ad le (beállt), és ezáltal jól szabályozható a pipánk füstje.
4. A vékony hamuréteg nem engedi megégni az ízekért felelos aromákat.

A legelterjedtebb szenek:
1. Öngyulladós (gyújtóanyagal átitatott) szén (ez alá mehet link). Sok gyártó próbálkozik vele, de kevésnek sikerül tartós, mellékízektol mentes, szenet gyártani. (az olcsóbb fajtáknak gyakran enyhén vasúti talpfa íze van, és hamar �elfüstölnek� mikor nagy nehezen meggyulladnak) A mohóbbak a 40 mm-es, az ínyencek a kisebb, 33 mm-es verziót kedvelik. Javasoljuk a nagy szén kettétörését, és a fólián történo idonkénti �tologatását�, hogy ne égjen meg az arománk, hanem mindig friss ízhez jussunk. A legelterjedtebb és sokak szerint (szerintünk is) legjobb minoségu Three Kings faszén. Érdekesség, hogy a gyár eloször tömjénhez, templomi füstölokhöz gyártott szenet, amíg �meg nem találták maguknak� a vízipipázók. De ez 100 évnél is tovább tartott
2. Faszénrúd (háromszög profilú, tömörített keményfaszén) Az öngyulladó fajták gyors és egyszeru kezelése ellenére az arab fogyasztók szerint �ez az igazi�. Sajnos a méretre törésével és az izzításával eléggé el lehet tökölni, de mindenképpen megéri. Sokáig izzik, mellékíz nélküli. Gazdaságosabb, és vegyszermentesebb az öngyuszis fajtáknál. Saját márkával (Egyiptomban gyárttatjuk) vagyunk jelen a piacon, 750 gr kiszerelésben
3. Kókusszén (coco-coal) Az elmúlt néhány év felfedezettje. A kókuszdió héjából készült, rendkívül tömör, (elsüllyed a vízben!) faszénbrikett. A legtovább izzik, a legnagyobb energiát adja le, és a leggazdaságosabb. Indonéziában gyárttatjuk, kifejezetten vízipipázásra. Grillezésre is használható, (bár ahhoz egy picit drága - de saját tapasztalataink alapján 2 kg szénen 10 kg husi sül puhára) 1 kg átlagosan 105 brikettet tartalmaz, melynek darabja garantáltan �kiüríti� a normál méretu kerámiádat.
4. Normál grillezésre használatos faszenek. Magas hamutartalmuk, rövid izzási idejük (esetleg rossz ízu kötoanyag-tartalmuk) miatt nem ajánlatosak, bár kétségtelenül jó a feelingje, amikor kilopunk pár darabot a tarja alól. Hasonló a helyzet a kandallóból kicsempészett akáchusáng esetében is�
5. Elektromos izzítású pipák. Az emberi kreativitásnak és illúziórombolásnak nincsenek határai. Praktikus mint a zacskós leves, de a megérdemelt ünnepi asztalon semmi helye.


Mire figyeljünk a vízpipa vásárlásakor?
- Döntsük el előre, mire szeretnénk használni! a vizipipát.
1. Ha dísznek, akkor az ár és az esztétika a fontos, a többivel ne is nagyon foglalkozzunk.
2. Ajándék vízipipának a sorsáról a későbbi tulajdonos dönt majd, tehát ha lehet csak olyan pipát ajándékozzunk, ami nem csak szép, hanem kellemesen pöfékelhető is.
3. Használati vízipipa esetén olyan helyen vásároljunk, ahol nagyobb a választék, és ha nem vagyunk szakértők a témában, kérdezzük meg az eladót, miért az adott pipát ajánlja. Tőlünk is nyugodtan kérdezz!

- Hol vegyük meg a pipát?
1. Ott vásárolj vízipipát, ahol tartalék alkatrészt is beszerezhetsz. A tömítések, kerámiák, sőt az üvegek is időnként megsínylik a használatot. Vásárláskor érdemes tarcsitömítést, és kerámiát is rögtön beszerezni. Kellemetlen lehet egy társasági összejövetelen, ha törött a kerámia, esetleg nincs meg egy tömítés és ezért megy füstbe a füstölgés.
2. Vigyél magaddal egy mágnest. Ez komoly. A vasból készült alkatrészek a melasztól pillanatok alatt elfogynak. Sem a réz, sem a saválló anyagok nem vonzzák a mágnest
3. Ne hidd el, hogy csak a nagy vizipipa lehet jó vizipipa. (mi férfiak erre különösen hajlamosak vagyunk.) Az eladó érdeke gyakran az, hogy minél nagyobb és drágább pipát vegyél.
4. Nézd meg a tömítéseket, elég szorosak-e. Inkább feszüljön, mint lötyögős legyen.
5. Több slagos vízipipán mindig legyen visszacsapószelep. (a slagcsatlakozásnál egy csapágygolyós szelep) Elég röhejes, ha egy 4 slagos pipánál váltva kell befogni a slagokat, vagy szelepeket, hogy jó irányból (a dohány felől) jöjjön a füst, nem is beszélve arról, hogy ezt egyedül hogyan oldod meg?
6. Érdeklődj, hogy milyen garanciát, minőségi feltételeket vállalnak? Nehogy utólag derüljön ki, hogy díszpipát kaptál, és a gyümölcsfüst helyett belőled jöjjön a lila köd.


Mire figyeljünk a kristály-vagy üvegvizipipa vásárlásakor?
1. Előre döntsük el, mire szeretnénk használni, dísznek, vagy használati tárgynak (részletesen följebb)
2. Győződjünk meg a funkciójáról! Ne keverd össze a bonggal.
3. Ne legyen műanyagból. (összeveszne az izzó faszénnel).
4. Alaposan dörgöljük meg az aranyozást (kézzel, vagy textillel), rögtön kiderül, milyen minőségű anyagokat használtak fel. Ha kopik, vagy a kezünk fekete lesz tőle, keresgéljünk tovább.
5. Kopogtassuk meg körömmel, nincs-e repedt fazék hangja.
6. Érdeklődjük meg, hogy a dohánytartó pótolható-e. Vigyázz, ez nem vastag kerámia!
7. Ütésálló csomagolásban vigyük haza a frissen megszerzett portékát.