Ügyfélkapu
Bejelentkezés


Regisztráció
Vásárlóknak
Bemutatkozunk
Kapcsolat felvétel
Kereskedőknek
Bemutatkozunk
Kapcsolat felvétel
VPOP anyagok
Információk
Zene vizipipázáshoz
A zenehallgatáshoz szükséges programot (free) telepítheti innen:
Termék toplista
Tovább
1. Brikett 40 mm 1 rúd = 10 db.
2. Tömítés slaghoz
3. Tömítés kerámiához
4. Brikett 33 mm 1 rúd = 10 db.
5. Parázstartó
6. kókusz szén nagy
7. Pipatisztító kefe 50
8. Szénszűrős szipka
9. Brikett 40 mm 1 doboz = 100db
10. Szipka 20db
11. Szélfogó nagy pipákhoz
12. Mosható slag kék
13. Kerámiafej nagy pipákhoz
14. Tömítés üveghez
15. Pipatisztító kefe 25
16. Üvegmosó kefe 50
17. Vízipipa fólia
18. Vízipipa fólia
19. Széncsipesz, díszes
20. 92 fekete
Akcióink
Tovább
Szénszűrős szipka
Szénszűrős szipka
600Ft
300Ft

Akció vége:
Határozatlan ideig
A vizipipázás története
Az arab világ egyik legrégebbi tradiciója a férfiak körében a vízipipázás.
Ez a kikapcsolódást, relaxációt jelenti számukra, de alkalmanként tartalmasabbá teszik különféle társasjátékokkal is. Szinte minden keleti kávézóban van lehetőség vízipipázásra. Használata nem egyszerűen dohányzás, inkább szertartás, a dohányás művészete. A nargile (vízipipa) használatakor a különleges gyümölcs ízesítésű dohány a vízipipa tetején levő tölcsérben van elhelyezve. A dohány tetején faszén izzik. A keletkező füst a tartájban levő vizen keresztül áramlik. A dohány aromája akár 1-1,5 óráig is élvezhető. A szertartás után jóleső, ellazult érzés uralkodik el az emberen. A nargile a dohányzás legjobb alternatívája, mivel a vizen átáramló füst mentes lesz több káros anyagtól, mire a tüdőbe jut. A nargile dohány nem tartalmaz kátrányt és nikotintartalma is alacsony. A vízipipa okozta tüdőrák kivételesen ritka .
Az első vízipipákat kókuszdió héjából készítették Indiában. Természetesen azóta sokat változott és különösen népszerűvé vált a Közel-Keleten. Az arab világban szinte elképzelhetetlen nélküle az élet. A nargile fénykora a XVII. századi Törökországban volt, akkoriban szigorú szabályok alakultak ki használatával kapcsolatban. Nem minden dohány alkalmas vízipipázásra, egyedül a kifejezetten erős, sötét színű iráni dohány. Ezt első lépésben többször átöblítik vízben, hogy veszítsen erejéből, majd datolyalével itatják át. Az ígényesebb dohányokat végül gyümölccsel ízesitik Az ínyencek ezt azzal fokozzák, hogy friss gyümölcsdarabokat tesznek a víztartályba, még ízletesebbé téve a füstöt.
A sheesha használatának saját etiquettje sok mindenre kitér, például kifejezett sértésként fogható fel, ha valaki a másik által szívott vízipipa izzó széndarabjáról gyújtja meg cigarettáját. Úgy gondolják, ez megzavarja az izzás ritmusát. A 19-20. században kifejezetten népszerűvé vállt az európai nők körében. Fontos eszközévé vált az ötórai teázásnak és egyéb intellektuális összejöveteleknek... Napjainkban ugyan a cigarettázás népszerűsége és egyszerűsége csökkentette a sheesha használatát, de aki valóban tudja értékelni a vízipipázás adta örömöket, az sosem cserélné le.

forrás: Terebess Ázsia Lexikon